Sovs
Side 1 af 1
Sovs
En opbagning eller afbagning er en blanding af mel og fedtstof.
-smelt smørret i en tykbundet gryde
-tilsæt mel og pisk, til smørret er opsuget og opbagningen er glat
-tilsæt ca 1/3 af væsken og pisk konstant, til opbagningen er glat, klumpfri og i kog.
-væsken kan enten være varm eller kold. Det tager længere tid, hvis væsken er kold.
-tilsæt resten af væsken ad et par gange under konstant piskning.
-lad retten koge, til melsmagen er væk, mindst 5 min
Hvis der er klumper i en opbagt sovs, SIER MAN DEN!!
Og husk, den skal plejes som et lille barn!! EVIG OPMÆRKSOMHED
BRUN SOVS
15g smør
2spsk mel
4dl oksefond/bouillon
salt, friskkværnet peber
evt. kulør
-Smelt smørret i en gryde.
tilsæt melet og pisk, til det er opsuget i smørret og opbagningen har taget lidt farve.
-Tilsæt fonden/bouillonen 1/3 ad gangen.
-Pisk konstant.
-Kog sovsen igennem i ca 5min.
-Smag til med salt og peber og juster evt.
farven med lidt kulør!
-smelt smørret i en tykbundet gryde
-tilsæt mel og pisk, til smørret er opsuget og opbagningen er glat
-tilsæt ca 1/3 af væsken og pisk konstant, til opbagningen er glat, klumpfri og i kog.
-væsken kan enten være varm eller kold. Det tager længere tid, hvis væsken er kold.
-tilsæt resten af væsken ad et par gange under konstant piskning.
-lad retten koge, til melsmagen er væk, mindst 5 min
Hvis der er klumper i en opbagt sovs, SIER MAN DEN!!
Og husk, den skal plejes som et lille barn!! EVIG OPMÆRKSOMHED
BRUN SOVS
15g smør
2spsk mel
4dl oksefond/bouillon
salt, friskkværnet peber
evt. kulør
-Smelt smørret i en gryde.
tilsæt melet og pisk, til det er opsuget i smørret og opbagningen har taget lidt farve.
-Tilsæt fonden/bouillonen 1/3 ad gangen.
-Pisk konstant.
-Kog sovsen igennem i ca 5min.
-Smag til med salt og peber og juster evt.
farven med lidt kulør!
Ceni Krogh- Antal indlæg : 500
Age : 39
Location : Kurt Ravn
Registration date : 22/01/08
Side 1 af 1
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
|
|