F.C. NORDBYEN 1993
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.

Sovs

Go down

Sovs Empty Sovs

Indlæg  Ceni Krogh Tors Maj 28, 2009 8:35 pm

En opbagning eller afbagning er en blanding af mel og fedtstof.

-smelt smørret i en tykbundet gryde
-tilsæt mel og pisk, til smørret er opsuget og opbagningen er glat
-tilsæt ca 1/3 af væsken og pisk konstant, til opbagningen er glat, klumpfri og i kog.
-væsken kan enten være varm eller kold. Det tager længere tid, hvis væsken er kold.
-tilsæt resten af væsken ad et par gange under konstant piskning.
-lad retten koge, til melsmagen er væk, mindst 5 min

Hvis der er klumper i en opbagt sovs, SIER MAN DEN!!

Og husk, den skal plejes som et lille barn!! EVIG OPMÆRKSOMHED

BRUN SOVS

15g smør
2spsk mel
4dl oksefond/bouillon
salt, friskkværnet peber
evt. kulør

-Smelt smørret i en gryde.
tilsæt melet og pisk, til det er opsuget i smørret og opbagningen har taget lidt farve.
-Tilsæt fonden/bouillonen 1/3 ad gangen.
-Pisk konstant.
-Kog sovsen igennem i ca 5min.
-Smag til med salt og peber og juster evt.
farven med lidt kulør!
Ceni Krogh
Ceni Krogh

Antal indlæg : 500
Age : 39
Location : Kurt Ravn
Registration date : 22/01/08

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen

- Lignende emner

 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum